DDLP 31: Copiii corporatiștilor de azi
De ce nu prea mai fac corporatiștii copii, asta ne explică niște specialiști într-un articol destul de lung. Eu l-am văzut la Romulus Oprica care pune problema foarte mișto și face referire inclusiv la modul în care statul tratează cetățeanul. Ia-ți 15 minute astăzi și citește articolul ăsta cu mintea deschisă. Nu trebuie să fii de acord cu toți sau tot ce scrie în el, important e că există discuția asta și nu dăm doar așa vina pe natalitate și pe "tinerii egoiști care vor să călătorească în loc să-și întemeieze o familie".
Că tot am deschis subiectul copii (ce să-i faci, e septembrie, începe școala), Reveal Marketing Research arată că doar 34% dintre români cred că învățământul tradițional îi pregătește pe copii într-o mare sau foarte mare măsură pentru viață. Într-o notă mai pozitivă, 56% dintre părinții cu copii sub 18 ani spun că ar fi dispuși să plătească pentru a le oferi copiilor oportunitatea de a studia în domeniile care îi pasionează. Vorbim, mai ales, despre părinți cu venituri de peste 8.000 RON (70%) și cu copii care au între 11 – 14 ani (63%).
Cum s-au schimbat CEOii (sâc, am inventat un cuvânt)? Un studiu realizat pe o perioadă de 20 de ani arată că directorii executivi ai zilelor noastre sunt mai puțini carismatici și au mai puține skilluri, însă mai analitici și orientați spre date, comparativ cu cei din trecut. Acum...nu m-a întrebat nimeni, dar românii au ales cândva un lider doar pentru că avea un zâmbet mare. Și nu ne-a ajutat cu nimic. Nu zic că nu e ok să fii plăcut sau să ai skilluri interpersonale, dar în ziua de astăzi mi se pare ok ca un lider să fie orientat spre date. Doar se presupune că are o echipă de oameni îl completează, nu?
82% dintre lideri plănuiesc ca în următorii doi ani să adopte un stil de muncă mai flexibil, asta arată un studiu realizat de cei de la Zoom pe 2500 de oameni.
Alte aspecte importante de menționat:
modul de lucru hibrid este adopt deja de majoritatea.
productivitatea se numără printre principalele motive pentru care companiile adoptă un mod de lucru mai flexibil.
mai este mult loc de îmbunătățire la capitolul tehnologie: 75% dintre angajați spun că organizațiile în care lucrează nu au o tehnologie adaptată suficient de mult muncii de la distanță.
oamenii care lucrează în sistem hibrid se simt mai conectați față de colegii lor.
Potrivit studiului Linkedin Workforce Confidence, 4 din 10 americani consideră că sunt plătiți bine raportat la munca pe care o depun la job. În timp ce reprezentarea pe generații o vezi mai jos, e de menționat că există și o disparitate între bărbați și femei: 47% dintre bărbați au spus că se simt bine recompensați la locul de muncă, comparativ cu doar 39% dintre femei.
Mi-ar fi plăcut mult ca toate graficele astea să aibă aceeași paletă de culori, că poate atunci ni se aprindea beculețu’… sau nu. Degeaba muncești mult, dacă nu ești eficient, dacă nu ai grijă de tine pentru viitor și așa mai departe.
Pe final vă las cu graficul ăsta de la McLean & Company despre rolul HR-ului astăzi. Sfat de la mine: învață să-ți recrutezi pe bune și corect propria echipă, că am trecut de stadiul ăsta.